Jump to content


Photo

Having issues with Merge Plugins Standalone


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 LoutishXY

LoutishXY

    Prisoner

  • Members
  • 4 posts

Posted 23 January 2017 - 03:16 PM

I am having issues using Merge Plugins Standalone(MPS) through Mod Organizer(MO) for Fallout New Vegas. First issue is when I go to Merge plugin settings to enable the " I'm using mod organizer" option, and after setting the correct path to the MO install folder, then selecting okay, I get an error stating "List index out of bounds (-3)" Then after adding MPS to MO, whenever I launch MPS I get an error stating "Access Violation at address 008EF331 in module 'MergePlugins.exe'. Read of address 00000004." On a side note, whenever I launch MPS on its own (NOT through MO) it starts/runs fine with no problems.


  • 0

#2 Nozzer66

Nozzer66

    Dragon Prince

  • Pack Authors
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,594 posts

Posted 24 January 2017 - 04:06 AM

You can ignore the first List Index out of bounds error. It happens all the time on first run and is benign.

 

Regards the other problem try the fix suggested by Mator HERE


  • 0

#3 kota1337

kota1337

    Prisoner

  • Members
  • 2 posts

Posted 13 March 2017 - 03:23 AM

Hello all! I'm having issues with Merge Plugins. I've had previous experience with it back about a year ago when I was trying to consolidate mods in Skyrim, using an older computer, and it ran smoothly without a single hiccup.

 

I'm now playing FO4, using MO2, have launched Merge Plugins from MO, made both applications run with administrator rights, downloaded required programs for Merge Plugins, and have followed the video tutorial as well as read the s.t.e.p. guide. My MO2 folders are in different places, with mods being in appdata/local/modorganizer, and the main install directory originally being in programfiles until I moved it to the Fallout 4 directory.

 

I seem to be unable to move past editing the integrations screen, which is fairly early on in the tutorial. I have all fields pointing to the right directories yet the button "ok" is still greyed out, making me unable to save my progress. Detect integrations feature couldn't detect the FO4 papyrus flag paths even with the CreationKit installed, so I read a forum post that said to download the original TESV flag file and place it where needed, still not sure if that is correct. As soon as I enable "I'm using Mod Organizer" in the integrations screen, the "ok" button greys out and stays that way even when all fields are filled with correct info (with the exception of BsaOpt as that remains grey even when installed in FO4 directory). I also have an issue where if I try to navigate through files using Merge Plugins, the program crashes immediately. I had to manually copy/paste directories as a result. I'll attach a screenshot for reference.

 

kaioop.png

 

I've gone through many forums searching for an answer but I haven't found it yet, I see that this forum is still fairly active so I hope that someone here can put forth a possible solution. Thanks in advance!


  • 0

#4 Mator

Mator

    Jarl

  • Mod Authors
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 613 posts

Posted 14 March 2017 - 02:18 PM

kota1337:
You need to be using MO2 in portable mode to use Merge Plugins with it.


  • 0

#5 kota1337

kota1337

    Prisoner

  • Members
  • 2 posts

Posted 15 March 2017 - 11:34 PM

I apologize, I must have missed that solution somewhere between the tutorials/guides/and forum posts! I found a reddit thread where you posted the same solution, and now I understand.

 

I've started MO2 in portable mode and everything is fixed. Now I can proceed to the stressful (or rather very careful) task of merging but it will be so worth it. Thanks very much for helping me out Mator!

 

Have a great day  ::D:


  • 1

#6 Mator

Mator

    Jarl

  • Mod Authors
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 613 posts

Posted 15 March 2017 - 11:46 PM

You're welcome, glad it worked!  :)


  • 0

#7 DarkladyLexy

DarkladyLexy

    Dragon King

  • Pack Authors
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,292 posts

Posted 07 January 2018 - 03:18 AM

hey Mator not sure this is the right place but i am having issues with merge plugins for SSE is appears no scripted mods such and ihud are being recompiled correctly can you confirm if i should be using the 32 bit or 64 bit of Champollion?

 

currently test with the 64 bit version since SSE is 64 bit a getting this message:

 

Decompiling scripts
  No files found matching F:\Skyrim Tools\Merge Plugins Standalone\temp\generalPex\*.pex
  No files found matching F:\Skyrim Tools\Merge Plugins Standalone\temp\pex\*.pex
 
Remapping FormIDs in scripts
  No files found matching F:\Skyrim Tools\Merge Plugins Standalone\temp\psc\*.psc
 
Compiling scripts
  No files found matching F:\Skyrim Tools\Merge Plugins Standalone\temp\psc\*.psc


  • 0

#8 Mator

Mator

    Jarl

  • Mod Authors
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 613 posts

Posted 07 January 2018 - 03:34 PM

Merge Plugins only recompiles Script Fragments.  If the plugin has no script fragments associated with it, Merge Plugins won't do anything.  If the scripts have Game.GetFromFile or similar calls you need to fix them with Ganda's Relinker.

 

I haven't tested SSE script handling thoroughly, so it's also possible it's broken because of some changes since Skyrim Classic (or due to the recent updates), but I doubt it.


  • 0


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users