Jump to content


Photo

Mod Organiizer won't run TESV.exe


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 thehoodzboss

thehoodzboss

    Prisoner

  • Members
  • 8 posts

Posted 27 May 2017 - 12:49 AM

When I press play in mod organizer, it just says MO is locked while the executable is running TESV.exe, but then it just disapears. I tried running the skyrim launcher, it reaches the launcher, but then once I click play again, MO is locked while the executable is running TESV.exe repeated again. I can run Skyrim through steam perfectly fine, I can also run the SKSE loader in my Skyrim root file fine, but just can't launch TESV.exe with MO. I would like to know am I doing something wrong?

Why is it not working?


  • 0

#2 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,796 posts

Posted 27 May 2017 - 12:54 AM

Logs please. Also a copy of your INI.

 

To clarify, you are trying to call SKSE from MO, not the Skyrim executable?



#3 thehoodzboss

thehoodzboss

    Prisoner

  • Members
  • 8 posts

Posted 27 May 2017 - 02:31 AM

I ran both, same result.

 

Sorry for the late reply, for some reason I couldn't access to this page.

Skyrim.ini




ModOrganizer.ini

 

The mod organizer log is too long

 


  • 0

#4 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,796 posts

Posted 27 May 2017 - 06:19 PM

Create a new post and post your log there, but before that remove all the lines in your MO ini that I have highlighted in your post.

Explicit entries for the basic executables are not needed as MO reads these from the registry.



#5 thehoodzboss

thehoodzboss

    Prisoner

  • Members
  • 8 posts

Posted 27 May 2017 - 09:22 PM


  • 0

#6 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11,797 posts

Posted 27 May 2017 - 09:49 PM

A c0000005 is a access violation. Basically this means the program tried to access something it wasn't allowed to or couldn't due to a broken file or something blocking it.

 

First, disable your antivirus program and try it again. If it works, your antivirus is blocking the access. You'll need to add the executables to your exception list.

 

If that doesn't work, try verifying your local cache in Steam for Skyrim. Be aware this will undo any cleaning you did to the masters, so hopefully you have those saved in MO. Else, you'll have to clean them again.

 

If that fails, I would run a SFC scan:

  1. Start Button
  2. Type: CMD
  3. Right click on CMD.exe and run as admin
  4. Type: SFC /scannow

This scans your windows files to make sure nothing is corrupted with them and attempts to fix anything it finds.

 

If those don't work, you can try this: http://www.wiki-erro...p?wiki=c0000005

Be sure you run your virus scanner on it before running that program as I've never used it before.



#7 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,796 posts

Posted 27 May 2017 - 10:50 PM

That last line in the log is nothing to worry about, it occurs in almost every run and is not an error as such, hence the INFO header for it.

Open your 'Settings' in MO and ensure your "Log Level" is set to 'Debug'. Run Skyrim again and post that log please.

 

However the entire block of your log is regarding: TESV.EXE and not SKSE_LOADER.EXE. Are you sure you are running the game by calling SKSE from MO and not the game itself?



#8 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11,797 posts

Posted 27 May 2017 - 11:27 PM

That last line in the log is nothing to worry about, it occurs in almost every run and is not an error as such, hence the INFO header for it.

Interesting fact. I was unaware. Checked my own logs to verify. Those errors are not usually benign when dealing with programs. Usually programmers would want to eliminate them.

 

Carry on and ignore my suggestions besides checking to make sure your antivirus isn't interfering.



#9 thehoodzboss

thehoodzboss

    Prisoner

  • Members
  • 8 posts

Posted 28 May 2017 - 12:38 AM

I didn't run SKSE loader, I was trying to run the game from MO.

 

But here's the log when I run SKSE loader.

 


  • 0

#10 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,796 posts

Posted 28 May 2017 - 01:13 AM

Select SKSE from the list of executables in MO and then run that. Any mod that requires SKSE to function will of course fail if it is not loading.

 

ps. The 'access violation' is, I believe, a result of poor exit code handling. Could be improved but it doesn't affect the game as it only occurs on game exit when nothing can go wrong with your saves.



#11 thehoodzboss

thehoodzboss

    Prisoner

  • Members
  • 8 posts

Posted 28 May 2017 - 01:20 AM

I ran SKSE from the list of executables.

 

I can run Skyrim perfectly with SKSE if I launch it from the Skyrim root folder, but if I launch it from MO this happen.


  • 0

#12 GSDFan

GSDFan

    Jarl

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 28 May 2017 - 05:49 AM

In post 9 the log is from running TESV.exe, not the skse loader. This line shows that, INFO (13:37:00.0474): injecting to D:\SteamLibrary\steamapps\common\Skyrim\TESV.exe. If you ran the skse loader the line would end with skse_loader.exe.

 

You need to exit MO, find the MO logs folder, usually ModOrganizer\logs, in version 1.3.11 of MO and delete any logs there. Run MO and run SKSE from MO. Let everything run even if it crashes and exit MO. You should have at two files in the log folder, mo_interface.log and ModOrganizer.log. Post the contents of those files here.



#13 thehoodzboss

thehoodzboss

    Prisoner

  • Members
  • 8 posts

Posted 28 May 2017 - 05:53 AM

mo interface

 

ModOrganizer log


  • 0

#14 GSDFan

GSDFan

    Jarl

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 822 posts

Posted 28 May 2017 - 03:32 PM

When I look at the logs just posted it looks like Files from Skyrim SE.

 

Your file match files in Skyrim SE

 

 

 

I have to ask, is this MO2 and Skyrim SE or did I miss something somewhere?



#15 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11,797 posts

Posted 28 May 2017 - 04:05 PM

When I look at the logs just posted it looks like Files from Skyrim SE.

 

Your file match files in Skyrim SE

 

 

 

I have to ask, is this MO2 and Skyrim SE or did I miss something somewhere?

Good catch! ::):




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users