Jump to content


Photo
Issue

503(service unavailable)/504 Gateway timeout on STEP wiki has been haunting me for at least 6+ months.



  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 notcyf

notcyf

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 01 June 2017 - 09:34 AM

I've used STEP 6 or so months ago, now i tried to use it again; the availability of the Wiki is very unstable and it seems like the servers are being overloaded(possibly DDOS'd?) all the time. I can't access the wiki in a stable way and i have to refresh every minute or so to try out another "Detailed Information" about a mod to see if the wiki is available again. It would be fine if all info was available on one page but this problem makes the guide unusable.

 

I keep getting 503 Service Unavailable, with or without cache errors/misses and 504 Gateway Timeouts(with an nginx message as footer).

The forum has always been fine and was always quickly loaded.

 

 

If this issue can't be resolved quickly, is there a way to download a version of the guide with all detailed mod installation information included? It would be very helpful :/


Edited by notcyf, 01 June 2017 - 09:38 AM.

  • 0

#2 hishutup

hishutup

    Daedric Prince

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,572 posts

Posted 01 June 2017 - 09:40 AM

I have been unable to load the wiki at all today, yesterday was hit and miss.

You can download an html version through the browser and then use that as a sort that of snapshot.

#3 notcyf

notcyf

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 01 June 2017 - 09:44 AM

Gonna try it again later today after "prime time internet" time is over and most of NA and EU are asleep, let's hope it works by then :/


  • 0

#4 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11,794 posts

Posted 01 June 2017 - 09:46 AM

We're aware and are working towards a new server upgrade. Hopefully it will be live sometime this month, but no promises with the limited time that S4N has had to work on it.



#5 Shadriss

Shadriss

    Jarl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 685 posts

Posted 01 June 2017 - 10:22 AM

Thanks for the update, Tech - was wondering about this myself last night.


  • 0

#6 Decopauge123

Decopauge123

    Prisoner

  • Members
  • 10 posts

Posted 01 June 2017 - 12:14 PM

I have been unable to load the wiki at all today, yesterday was hit and miss.

You can download an html version through the browser and then use that as a sort that of snapshot.

Thanks for the update, Akatosh.

 

I've seen the same thing: yesterday, access to "http://wiki.step-project.com/Main_Page" was spotty, and took longer then normal; today, no access at all.

 

"http://isitdownorjust.me" reports that that "http://wiki.step-project.com/Main_Page" is down, and that "http://forum.step-project.com/" is up, with a response time of 52.015 seconds and '200' for a response code.

 

I don't know if it will help any, but I'm seeing consistent "504 Gateway Time-out" errors if I try to access "http://wiki.step-project.com/Main_Page" directly, and "Error503 Backend Fetch Failed" errors if I try to access "http://wiki.step-project.com/Main_Page" from the STEP forums.

 

If there is anything I can do to help get the wiki back up, please contact me.


Edited by Decopauge123, 01 June 2017 - 12:27 PM.

  • 0

#7 Decopauge123

Decopauge123

    Prisoner

  • Members
  • 10 posts

Posted 01 June 2017 - 12:33 PM

Thanks for the update, Akatosh.

 

I've seen the same thing: yesterday, access to "http://wiki.step-project.com/Main_Page" was spotty, and took longer then normal; today, no access at all.

 

"http://isitdownorjust.me" reports that that "http://wiki.step-project.com/Main_Page" is down, and that "http://forum.step-project.com/" is up, with a response time of 52.015 seconds and '200' for a response code.

 

I don't know if it will help any, but I'm seeing consistent "504 Gateway Time-out" errors if I try to access "http://wiki.step-project.com/Main_Page" directly, and "Error503 Backend Fetch Failed" errors if I try to access "http://wiki.step-project.com/Main_Page" from the STEP forums.

 

If there is anything I can do to help get the wiki back up, please contact me.

... make that 52.015 milliseconds, not seconds


  • 0

#8 Shadriss

Shadriss

    Jarl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 685 posts

Posted 01 June 2017 - 01:33 PM

Thanks for the update, Akatosh.

Akatosh is his forum title. His name is TechAngel85. That happens a lot around here... which also means your name isn't Prisoner, or mine Jarl, btw. :)


  • 0

#9 Decopauge123

Decopauge123

    Prisoner

  • Members
  • 10 posts

Posted 01 June 2017 - 02:38 PM

Thanks!  :-)


  • 0

#10 Tobi

Tobi

    Necromancer

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts

Posted 01 June 2017 - 02:43 PM

Yeah I can't access anything but the forums at all today :(


  • 0

#11 Tobi

Tobi

    Necromancer

  • Members
  • PipPip
  • 109 posts

Posted 01 June 2017 - 03:23 PM

Up now. Still a bit slow but at least its working.


  • 0

#12 Decopauge123

Decopauge123

    Prisoner

  • Members
  • 10 posts

Posted 03 June 2017 - 12:00 PM

I want to publicly thank everyone who supports S.T.E.P. (directly or indirectly), and had something to do with the Wiki being returned to service!  Well done!

 

Thank-You-Very-Much-cy1150.jpg


  • 0

#13 Shadriss

Shadriss

    Jarl

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 685 posts

Posted 03 June 2017 - 12:30 PM

Well... it's working today at warp speeds by comparison. I'll second the above - to whomever assisted with this, much yay-ness and thanks.


  • 0

#14 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11,794 posts

Posted 03 June 2017 - 02:14 PM

I contacted S4N about the problem. Not sure if it resolved itself or he tweaked it, but glad it's working again.

#15 notcyf

notcyf

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 04 June 2017 - 06:54 AM

Yep, website feels so smooth in comparison to a day or 3 ago. It somehow felt like there was something wrong with the caching system(gave caching errors together with the 503 message).


Edited by notcyf, 04 June 2017 - 06:54 AM.

  • 0



Also tagged with one or more of these keywords: Issue

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users