Jump to content


Photo

MO Not Loading My Mods?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kopacetic

Kopacetic

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 11 August 2017 - 02:09 AM

I have read some of the threads related to my issue in the STEP forum, and none seems to be the solution to my problem.

 

Before the issue happened, I was having another issue with my game crashing to desktop after the bethesda logo. One of the thread I have read suggested I should revert the Skyrim.ini and SkyrimPref.ini in my MO profile to the original (located in the Documents folder). When I did so, the game did not crashed....

 

... which leads us to the current issue...

 

... now when I launch SKSE via Mod Organizer, the game did not load the mods. I know this because I noticed that the Mod Configuration menu was blank, and all the meshes and textures were vanilla (looking at the barrels and ropes). SKSE and ENBoost was active though.

 

I don't know what the problem is. Some of the threads suggested looking at my ModOrganizer.ini file, and see if the location for the mod folder was correct, which it is.

 

If you need more information, I am happy to provide them. I'm so close to running this game.


  • 0

#2 Kopacetic

Kopacetic

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 11 August 2017 - 02:34 AM

Okay, this might sound weird.... but I found the solution....

 

So when I had this issue, I was on the Windows 10 Insider program, and was using the Insider build. I decided to go back to the latest public build, and now my mods are loaded.

 

So yeah.... I don't know.


  • 0

#3 Greg

Greg

    High King

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,437 posts

Posted 11 August 2017 - 09:12 PM

One of the patches bundled with the 4GB VRAM cap fix breaks Mod Organizer's virtual file system.



#4 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,836 posts

Posted 11 August 2017 - 11:05 PM

Follow the steps in the 'tricky software' link in my signature about disabling the game bar in your Windows install and let us know if that is the culprit.

From all the reports so far this seems to be the reason for the issue. I do not have this option in my heavily modified Windows install so I cannot see the problem firsthand.



#5 Kopacetic

Kopacetic

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 13 August 2017 - 11:52 PM

I can't do this but I opted out of the Windows Insider program. Sorry :(


  • 0

#6 WhatTheDuckZ

WhatTheDuckZ

    Prisoner

  • Members
  • 1 posts

Posted 15 August 2017 - 08:25 AM

I have the same problem with MOs VFS breaking since the WinInsider update, but disabling the game bar things didn't help, MO still doesn't load mods for me.


  • 0


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users