Jump to content


Photo

Random Colored Planes Glitch

glitch

Best Answer renketsu0 , 11 March 2018 - 11:39 AM

The problem went away after I disabled anti-aliasing and anisotropic filtering in the SkyrimPrefs.ini. This is what I set:
 
iMultiSample=0
iMaxAnisotropy=0
 
I tested for 10 hours with no issues whereas before I'd see the glitch roughly once an hour.
 
I found the suggestions here:
https://www.reddit.c...are_everywhere/
http://forum.step-pr...ons/#entry65449
 
They say this needs to be done when using ENB, but I'm using ENBoost without ENB effects. My guess is that either Skyrim or my graphics card has difficulty doing anti-aliasing or anisotropic filtering for objects that are already fairly detailed. My graphics card is far under its limits when this happens, so it could also be a driver issue.
 
Anyway, this is solved. Hope it helps someone else :)
Go to the full post


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 renketsu0

renketsu0

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 12 February 2018 - 09:28 PM



Large colored planes appear after playing the game for a while. Does anyone know what causes this? It always disappears when I quit Skyrim and start it back up. This only happens in my STEP 2.10.0 Mod Organizer profile.

 
I've gone through the STEP guide twice trying to solve this. I have other profiles I've played for over a hundred hours that have never had this problem.
 
I've seen it in other colors like red and blue as well. This one happened to be black.
 
It seems to happen more frequently near mountains and more frequently when I backtrack through an area I've visited in the last few minutes.

Google Drive folder has load order, mod list, inis and a screenshot of Skyrim Performance Monitor for the whole session. The video starts around the 1800 samples mark in Skyrim Performance Monitor.

https://drive.google...Qac?usp=sharing

http://wiki.step-pro...su0/SystemSpecs


  • 0

#2 renketsu0

renketsu0

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 13 February 2018 - 06:44 PM

I forgot to mention I'm using ENBoost without ENB effects, but I couldn't find a way to edit my original post. I've also added my enblocal.ini and enbseries.ini to the Google Drive folder.


  • 0

#3 renketsu0

renketsu0

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 11 March 2018 - 11:39 AM   Best Answer

The problem went away after I disabled anti-aliasing and anisotropic filtering in the SkyrimPrefs.ini. This is what I set:
 
iMultiSample=0
iMaxAnisotropy=0
 
I tested for 10 hours with no issues whereas before I'd see the glitch roughly once an hour.
 
I found the suggestions here:
 
They say this needs to be done when using ENB, but I'm using ENBoost without ENB effects. My guess is that either Skyrim or my graphics card has difficulty doing anti-aliasing or anisotropic filtering for objects that are already fairly detailed. My graphics card is far under its limits when this happens, so it could also be a driver issue.
 
Anyway, this is solved. Hope it helps someone else :)

  • 0



Also tagged with one or more of these keywords: glitch

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users