Jump to content


Photo

CTD when loading a saved game

sse

Best Answer Creator , 05 May 2018 - 05:13 AM

managed to fix it, removed SKEE and it fixed my crashes when trying to load a game.

 

thanks you for trying to help GrantSP

 

 

topic can be closed 

Go to the full post


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Creator

Creator

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 01 May 2018 - 03:07 PM

Hey all, 

 

I've been having this issue for the past few days, I've tried to figure it out by myself but to no avail.

 

Here's a a description of the problem, Whenever i load a save game my game instantly ctd's with no error logs and no error message.

 

Here's the weird thing tho whenever i start a new game the game is perfectly stable, no crashes no errors, all the mods work like they should only when i save and i reload the save let's say a day later i just won't load. I did some research about what might have been the cause but so far i had no success.

 

things i tried.

 

Remove mods 1 by 1

 

used BETHini for the recommended fixes 

 

used LOOT to sort load order

 

used TESedit5 to clean masters

 

the thing is i managed to dial it down to one thing that *might* be the cause String counts, but i have no idea how to fix this.

 

System specs

 

Attached Files


  • 0

#2 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,333 posts

Posted 01 May 2018 - 05:38 PM

Let's get the obvious question out of the way.

I'm assuming you are using a manager to load your mods, are you also calling the game from the manager to load your saves?

 

Since as you say the game runs perfectly well beforehand it is unlikely to be an issue with mods conflicting or such like. Most likely error is due to the saves missing something when loaded as would be the case if you just call the save from the game via the desktop as opposed to via your manager.

 

If you are indeed calling the game on subsequent times from the manager then logs or other diagnostic material from that manager will be needed to see what, if anything, is wrong.

Clearly we at STEP prefer MO as the manager of choice, any other manager may not get as much attention form users here.



#3 Creator

Creator

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 May 2018 - 04:55 AM

hm MO is only giving me this in LOGS usvfs-2018-05-02_09-41-35 ( i can't seem to upload this as i lack the permissions ), further more there are no logs in crashDumps. i have crash logs enabled as i just loaded the save again but it gives no crash log


  • 0

#4 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,333 posts

Posted 02 May 2018 - 06:53 PM

You need to close the MO2 UI for the interface log to generate.

The files may be large so you can delete the existing USVFS one and then when new ones generate, paste a link to an online hosting site like PasteBin of if they are small enough just post them here inside spoiler tags. Follow the Citizenship Guidelines link below on instructions how to use those.

 

In the mean time mouseover the save in the "Saves" tab and check that there are no missing plugins for that save that you are trying to load. Additionally in the Skyrim menu choose the actual save itself don't rely on "Continue".



#5 Creator

Creator

    Prisoner

  • Members
  • 3 posts

Posted 05 May 2018 - 05:13 AM   Best Answer

managed to fix it, removed SKEE and it fixed my crashes when trying to load a game.

 

thanks you for trying to help GrantSP

 

 

topic can be closed 


  • 0



Also tagged with one or more of these keywords: sse

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users