Jump to content


Photo

Windows 8.1, Mod Organizer and the 4GB exe -> All text has disappeared!

mod organizer 4gb windows text

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Newtant

Newtant

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 March 2015 - 01:38 PM

Hello!

I've stumbled upon a weird issue that I haven't encountered or read about before. I'm running Windows 8.1 and a fresh install of Fallout New Vegas with no mods so far. I'm trying to get Mod Organizer and the 4GB exe to work together, but despite following all of the advice, tips and workarounds it's still not happening. Right now I can launch the 4GB exe through Mod Organizer. The game starts, I can load a save and 'play'. The problem is that all of the text has disappeared or is invisible. I can only navigate the main menu by memory, the ingame popups regarding the DLC is missing the text as well.

This issue does not happen if I start the game on its own with the normal exe.
This issue does not happen if I start the 4GB exe on its own.

It only happens if I start the either the normal or the 4GB exe through Mod Organizer.

NVSE is being loaded, it doesn't matter if I'm using NVSE stable or beta.
I'm using NVAC, without it the game crashes before arriving at the main menu. NVAC seems to be working, the log is showing several handled errors. (Pastebin)
Yes, I've added '-laaexe .\FalloutMO.exe' to the launch arguments, that helped me get around the access is denied error but produced this text error.
I did try compatability modes, I've tried starting MO, the 4GB or both as administrator. No dice.

I've arrived at a point where I really don't know what it could be or what I could try next. One thing I do know, however, is that I can't go back to the pre-MO modding, so I'm turning to you helpful people and hope that someone here has an idea.

Thanks in advance!

 

Pictures:

New Vegas installation folder

Mod Organizer executable settings

Disappeared text main menu #1

Disappeared text main menu #2

Disappeared text ingame

 

Edit:

 

I deleted all of the fallout .inis as well in case some of my text/font settings were messed up, but that didn't work either.


Edited by Newtant, 10 March 2015 - 01:41 PM.

  • 0

#2 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,620 posts

Posted 10 March 2015 - 03:09 PM

Maybe try the beta version of MOhttp://sourceforge.n...eta.7z/download

 

It is the second beta so it's quite stable now. I'd still try with and without the argument though.



#3 Newtant

Newtant

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 March 2015 - 03:50 PM

I tried several configurations (with/without arguments, NVAC, admin rights) with the beta version of MO, still the same issue. I'm just baffled, the fact that the game suddenly does not display text anymore is inexplicable to me.


Edited by Newtant, 10 March 2015 - 03:50 PM.

  • 0

#4 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,620 posts

Posted 10 March 2015 - 03:51 PM

Okay, when you say a fresh install of FNV, does that mean you deleted everything and reinstalled the game or did you just delete all you old mods?



#5 Newtant

Newtant

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 March 2015 - 04:13 PM

I deleted everything. The official BSAs, the .inis, everything. I've had bad experiences with modding 'remnants' ::P:


  • 0

#6 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,620 posts

Posted 10 March 2015 - 04:31 PM

Did you run the vanilla launcher once before starting the game?

 

Is the game in the Program Files or Program Files (x86) folder?



#7 Newtant

Newtant

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 March 2015 - 04:41 PM

I ran it before starting it, yes. And as I already mentioned, the game works fine with or without the 4GB exe as long as I'm not using MO to start it. The game (and steam itself) is on my second HDD, so no permission problem in regards to the location.


  • 0

#8 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,620 posts

Posted 10 March 2015 - 04:49 PM

Install DarnUI and UIO. See if that can force the darn fonts to show up in game.



#9 Newtant

Newtant

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 March 2015 - 05:01 PM

It works. I have no idea why, but it does. Thank you!

Still strange. I deleted the .inis, there was absolutely no reference to Darn fonts, I checked. There still isn't (because UIO does that automatically). Really weird.

 

Anyway, thank you very much, now I can properly waste my evenings on installing mods again ::D:


  • 0

#10 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,620 posts

Posted 10 March 2015 - 05:05 PM

I too have no idea what the problem is, but if you're like me then you would never play without Darn anyways, and UIO is a must as well, so just go with it. The only thing I can think of is that you didn't delete the profile's INIs, you deleted the ones in you Documents folder. Each profile has it's own set stored in MO\profiles\<profile name>.



#11 Newtant

Newtant

    Prisoner

  • Members
  • 6 posts

Posted 10 March 2015 - 05:28 PM

It's a separate instance of MO, just the zipped program. There shouldn't be any previous profiles. Anyway, thanks again, now I can finally mod in the comfort of a virtual file system.


  • 0



Also tagged with one or more of these keywords: mod organizer, 4gb, windows, text

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users