Jump to content


Photo

Giant tree and rock at the start

skyrim step extended

Best Answer TechAngel85 , 06 January 2018 - 12:33 PM

That looks like LOD. I would strip out DynDOLOD and redo the process.

Go to the full post


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 05 January 2018 - 04:59 PM

Hello,

 

I returned to skyrim after a long time, and before starting a new game, I installed the STEP:Extended version through MO, and nothing else.

I made sure I followed the guide correctly.

 

My problem is the following : 

When I start the game, in the carriage, these textures appear :

 

Attached File  20180105221406_1.jpg   55.3KB   6 downloads

Attached File  20180105221457_1.jpg   64.18KB   2 downloads

 

There were others, but of the same kind (a tree and maybe a rock-like texture) along the way to Helgen.

 

Here are my system specs : 

https://wiki.step-pr...ire/SystemSpecs

 

My LOOT order : 

 

My enblocal.ini :

 
I couldn't even say the game is playable with this, because the texture kinda blocks your vision (a.k.a the wall in the second picture).
 
If you have any idea on what may cause this, and how to solve it, you would have my greatest thanks. May you be honoured an arrowproof kneepad.

  • 0

#2 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 06 January 2018 - 12:33 PM   Best Answer

That looks like LOD. I would strip out DynDOLOD and redo the process.



#3 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 January 2018 - 01:53 PM

Ok, so I have reinstalled DynDOLOD, and now when I start a new game, I get an ILS (I think the game should've started in less than 15 minutes).

I tried to start the game 4 times, and I got 3 ILS and one CTD.


  • 0

#4 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 06 January 2018 - 07:38 PM

Ok, so I have reinstalled DynDOLOD, and now when I start a new game, I get an ILS (I think the game should've started in less than 15 minutes).
I tried to start the game 4 times, and I got 3 ILS and one CTD.

Are you using Enboost?

#5 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 January 2018 - 07:47 PM

No, only what was advised in the guide for Enboost.


  • 0

#6 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 06 January 2018 - 08:17 PM

No, only what was advised in the guide for Enboost.

Can you post your enblocal.ini?

#7 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 06 January 2018 - 08:23 PM

I posted it in my first post (sorry, I'm being lazy, but it's 2AM here ^^)


  • 0

#8 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 07 January 2018 - 11:49 AM

Sorry, was replying from my phone and didn't see it. You should have more memory than "3364" looking at your system specs. Is that was the Vram tool gave you? If you're on Windows 10, you need to install the Creators update...if it's not out yet. I'm still on Windows 7, so I don't keep up with such things.



#9 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 January 2018 - 12:01 PM

I launched the one for DX9, and it gave me 4064. I read in the comments somewhere (don't remember where, sorry) that I should substract 700 for windows 10.

What do you mean the creators update ?


  • 0

#10 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 07 January 2018 - 01:39 PM

I launched the one for DX9, and it gave me 4064. I read in the comments somewhere (don't remember where, sorry) that I should substract 700 for windows 10.
What do you mean the creators update ?

Yeah, I'm fairly sure you're running out of memory.
https://support.micr...creators-update

#11 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 January 2018 - 03:23 PM

Thanks, I updated my windows, so now I have 8064 Mb available. So I changed my enblocal.ini to 7364 (I double-checked just now), but I still have an ILS.

Did I miss something I needed to do in MO ?


  • 0

#12 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 07 January 2018 - 03:40 PM

Thanks, I updated my windows, so now I have 8064 Mb available. So I changed my enblocal.ini to 7364 (I double-checked just now), but I still have an ILS.
Did I miss something I needed to do in MO ?

Did you make the adjustments to the SKSE.ini?

#13 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 January 2018 - 04:00 PM

What adjustments do I have to make ?


  • 0

#14 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,513 posts

Posted 07 January 2018 - 04:16 PM

What adjustments do I have to make ?

Make sure everything here is done correctly:
https://wiki.step-pr...Script_Extender

#15 DanyVictoire

DanyVictoire

    Prisoner

  • Members
  • 12 posts

Posted 07 January 2018 - 04:35 PM

Woah thanks ! I made the following mistake : I put the skse.ini in the "skse 1 07 03" folder rather than in a skse subfolder !

I will try to start the game again, but for now, it works !

And even better, I don't have these annoying textures anymore, so yes, it worked !

 

My deepest thanks, you really are a tech angel :)


  • 0



Also tagged with one or more of these keywords: skyrim, step extended

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users