Jump to content


Photo

SKSE and Mod Organizer


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#16 7hr08ik

7hr08ik

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 191 posts

Posted 02 February 2014 - 10:43 AM

ssme works, but if i try and change the values it CTDS on startup But atleast it works. Thing is though, if my game isnt reading my skse.ini with either 1.6.16 or 1.7alpha then how long has it been happening, is it gonna continue to happen and why does it happen? Theres has to be something causing it
  • 0

#17 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,721 posts

Posted 02 February 2014 - 11:02 AM

Ssme isn't really meant to be tweaked. I think Queue made it that so people could mess it up. As for the skse.ini thing well, not really sure about that. MO can be fickle sometimes. Sent from my iPhone using Tapatalk

#18 7hr08ik

7hr08ik

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 191 posts

Posted 02 February 2014 - 11:09 AM

i know MO can be a bugger.....so i installed skse directly into skyrim install folder, now MO has nothing to do with skse other than hooking to it to run the game, ini files and everything are in the main folder. But still no avail. I've emailed the skse team asking them if they know whats up. Doubt ill get a reply but worth a shot
  • 0

#19 DoubleYou

DoubleYou

    Wiki Stepper

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,625 posts

Posted 02 February 2014 - 11:56 AM

Why do you still have the givefirstborntosheson line? The skse alpha only requires the following if my mind is working correctly:
[Memory]
DefaultHeapInitialAllocMB=768
ScrapHeapSizeMB=256


#20 7hr08ik

7hr08ik

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 191 posts

Posted 02 February 2014 - 12:09 PM

1. I dont still have it, i was just using the ini sent to me by another poster.

2. It doesnt matter because the problem is that skse wont read the ini file.

3. I have found out what the problem is...Im using a non-steam setup. And as such the skse_steam_launcher.dll isnt running. So in order to get it working skse has to be patched to run without steam.

3.1 - https://forum.step-p...=63950#pid63950
3.2 - https://enbseries.en...?p=45776#p45776

My new MemoryLog
logging of blocks enabled
logging max values only
Timer disabled
Block1 Block2
512MB	256MB
85	8
85	8
85	9
85	10
85	11
85	12
85	13

SORTED!

WOOHOO!!!!

I think there should be a sticky or a mention about this somewhere in the forums. I've been sat here since 10am (Now 5pm) looking for answeres to this, ive signed upto and looked at so many forums im going blind. But finally i have the answer. Thank god someone uploaded their own skse_loader.exe.....Otherwise i'd have to learn to use visual studio to get this wokring.
  • 0

#21 Freyrgjurd

Freyrgjurd

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 143 posts

Posted 02 February 2014 - 12:15 PM

Ahh, that sliped my mind. Saw something about it yesterday. You can just run skse_loader.exe with an argument. Something like this: skse_loader.exe -forcesteaminstall Or something like that.
  • 0

#22 7hr08ik

7hr08ik

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 191 posts

Posted 02 February 2014 - 01:32 PM

Well, had I known that I would not have spent the past hour getting Visual Studio working and rebuilt my own skse_loader :P If you could find that command again that would be awesome, plus it'll help others if we can get someone to put a sticky about it somewhere.
  • 0

#23 DoubleYou

DoubleYou

    Wiki Stepper

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,625 posts

Posted 02 February 2014 - 01:33 PM

It's in the main Skyrim Memory Patch 3.0 thread.

#24 7hr08ik

7hr08ik

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 191 posts

Posted 02 February 2014 - 01:34 PM

OMFG! REALLY?!?!?! Well atleast i got this sorted Where, on here? or nexus
  • 0

#25 EssArrBee

EssArrBee

    Incompatibilism Manager

  • STEP Staff
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,721 posts

Posted 02 February 2014 - 01:40 PM

Here Sheson posted a video about arguments or add it to the arguments line in MO. Sent from my iPhone using Tapatalk

#26 7hr08ik

7hr08ik

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 191 posts

Posted 02 February 2014 - 04:35 PM

So after spending all day and many brain cells getting this sorted out, all i had to do was add "-forcesteamloader" to the shortcut???? Well why the didnt the SKSE guys put that in the "whats new" file? It took someone to pick apart the source code to find it? After they said they would not be making skse non-steam ever. Pfft....now im upset :P
  • 0

#27 AntonioBlaze

AntonioBlaze

    Prisoner

  • Members
  • 1 posts

Posted 27 April 2015 - 04:53 PM

Thanks this solved my problem 

 

So after spending all day and many brain cells getting this sorted out, all i had to do was add "-forcesteamloader" to the shortcut???? Well why the didnt the SKSE guys put that in the "whats new" file? It took someone to pick apart the source code to find it? After they said they would not be making skse non-steam ever. Pfft....now im upset :P

Thanks this answered my question on the memory patch not working with mod organizer.  By adding "-forcesteamloader"  to the argument ,no more need for ssme or building my own skse loader. ty all


  • 0


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users