Jump to content


Photo

CTD after install ENBoost by STEP

enboost

  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#16 Hyronimo

Hyronimo

    Prisoner

  • Members
  • 7 posts

Posted 17 January 2015 - 02:40 PM

DONE

Got the Main Menu Message and enbhost.exe is running.

BTW: Shift+* does work.

 

Seems I'm able to use mods after all, THANKS A LOT.


  • 0

#17 hardtroll

hardtroll

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts

Posted 17 January 2015 - 11:17 PM

Hi there, 
Happy for you that it works for you ''prisoner'' ! I was exited this morning ton try this too, but unfortunatly, it doesn't work for me !

Here is 2 link to see screenshot of my skyrim directory and my data folder

https://www.cjoint.c...EAsfmKfy298.htm

https://www.cjoint.c...EAsfocI0dbc.htm

this is with the injector version, but with the wrapper it is same just replace the 6 highlighted ones by the 3 needed for from the wrapper version.

For skse installation look here :

https://www.cjoint.c...EAsfxHxvQig.htm

and skse ini

https://www.cjoint.c...EAsfy3l4ySE.htm

 

I really don't see were is the error ...


  • 0

#18 z929669

z929669

    Ixian Inventor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,326 posts

Posted 17 January 2015 - 11:23 PM

Not sure if it has been mentioned here on this thread or if it applies to the issue stated in the OP (sorry, no time to read through this entire thread), but look at this piece of the ENBlocal INI guide and note the warning.



#19 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,954 posts

Posted 17 January 2015 - 11:38 PM

Hi there, 
Happy for you that it works for you ''prisoner'' ! I was exited this morning ton try this too, but unfortunatly, it doesn't work for me !

Here is 2 link to see screenshot of my skyrim directory and my data folder

https://www.cjoint.c...EAsfmKfy298.htm

https://www.cjoint.c...EAsfocI0dbc.htm

this is with the injector version, but with the wrapper it is same just replace the 6 highlighted ones by the 3 needed for from the wrapper version.

For skse installation look here :

https://www.cjoint.c...EAsfxHxvQig.htm

and skse ini

https://www.cjoint.c...EAsfy3l4ySE.htm

 

I really don't see were is the error ...

Remove the enbseries.ini and see if it works. For the Injector version you should only have: enbhost.exe, ENBInjector.exe, enbinjector.ini, enblocal.ini, and enbseries.dll



#20 hardtroll

hardtroll

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts

Posted 18 January 2015 - 12:03 AM

Well, something new happen, strange for me ...

I just install this enbhost.exe, ENBInjector.exe, enbinjector.ini, enblocal.ini, and enbseries.dll, then when I launch the game (skse trough MO).....it creates a enebseries.ini quickly before trying to start, black screen, HOPE, and nothing.....

I feel sad or upset I don't know....

here is the link of the ini created

https://www.cjoint.c...EAsgjx0C9FI.htm


Now I deleted all this enbhost.exe, ENBInjector.exe, enbinjector.ini, enblocal.ini, and enbseries.dll, and the game start quickly


  • 0

#21 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,954 posts

Posted 18 January 2015 - 12:16 AM

Try the wrapper version (just install d3d9.dll, enbhost.exe, and enblocal.ini files). Edit the enblocal.ini and make sure the first three section matches this:

[PROXY]
EnableProxyLibrary=false
InitProxyFunctions=false
ProxyLibrary=other_d3d9.dll

[GLOBAL]
UsePatchSpeedhackWithoutGraphics=true
UseDefferedRendering=false
IgnoreCreationKit=true

[PERFORMANCE]
SpeedHack=true
EnableOcclusionCulling=true

Set up the [MEMORY] section according to your system.



#22 hardtroll

hardtroll

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts

Posted 18 January 2015 - 12:30 AM

Thank you for your fast replies !! You put hope in my heart !

It still not work, my ini last try :

https://www.cjoint.c...EAsgMUgrxGV.htm


  • 0

#23 hardtroll

hardtroll

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts

Posted 18 January 2015 - 12:55 AM

shuold I try with injector one ?


  • 0

#24 z929669

z929669

    Ixian Inventor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,326 posts

Posted 18 January 2015 - 01:03 AM

Not sure if it has been mentioned here on this thread or if it applies to the issue stated in the OP (sorry, no time to read through this entire thread), but look at this piece of the ENBlocal INI guide and note the warning.

Could someone please confirm this?

 

I know there is an "injector" version, but if the wrapper version does not work, it is almost certainly due to a configuration error. The injector version is probably side-stepping the underlying reason that the wrapper version does not work. ... that is, unless someone can explain exactly why wrapper version does not work under specified conditions but injector version does.



#25 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,954 posts

Posted 18 January 2015 - 01:12 AM

Could someone please confirm this?

 

I know there is an "injector" version, but if the wrapper version does not work, it is almost certainly due to a configuration error. The injector version is probably side-stepping the underlying reason that the wrapper version does not work. ... that is, unless someone can explain exactly why wrapper version does not work under specified conditions but injector version does.

Certain cards will not work with the Wrapper version which is the reason the Injector version exists. This is common knowledge around ENBSeries. What you want tested is confirmed by his last post since it's set to false.

 

@hardtroll,

You can try the Injector version without the enbseries.ini and setting up the enblocal.ini in the same way I mentioned above. If that does not work, there is something else interfering that is not related to ENBSereis.



#26 hardtroll

hardtroll

    Guard

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts

Posted 18 January 2015 - 01:19 AM

I have to leave now, I try this tomorrow morning !

And yes I have read the part related to this in the ENB ini advices....

My OS is windows 7 home basic ....can it changes anything ?


  • 0

#27 z929669

z929669

    Ixian Inventor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,326 posts

Posted 18 January 2015 - 02:00 AM

Certain cards will not work with the Wrapper version which is the reason the Injector version exists. This is common knowledge around ENBSeries. What you want tested is confirmed by his last post since it's set to false.

 

@hardtroll,

You can try the Injector version without the enbseries.ini and setting up the enblocal.ini in the same way I mentioned above. If that does not work, there is something else interfering that is not related to ENBSereis.

I was referring to the OP-er ... and I too have long know the suppositions around the wrapper versus injector version, but for the past 3 years, all I have ever seen is a black box without any specifics as to why the wrapper version does not work with "some cards" ...

 

... why? what cards specifically?

 

This info would be nice to have so that we could head those use cases off at the pass (so to speak)



#28 TechAngel85

TechAngel85

    Akatosh

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12,954 posts

Posted 18 January 2015 - 02:13 AM

I was referring to the OP-er ... and I too have long know the suppositions around the wrapper versus injector version, but for the past 3 years, all I have ever seen is a black box without any specifics as to why the wrapper version does not work with "some cards" ...

 

... why? what cards specifically?

 

This info would be nice to have so that we could head those use cases off at the pass (so to speak)

I know it's mainly mobile based cards; however, the only way to get a definitive answer is to go ask Boris... and then run for your life! :lol:



#29 z929669

z929669

    Ixian Inventor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,326 posts

Posted 18 January 2015 - 04:16 AM

We could also start looking at the user system specs and recording the info that way ... or we could even associate "known bugs" toggles with video cards and capture Semantically once the member enters their system specs into the wiki.



#30 Aiyen

Aiyen

    Dragon King

  • Super Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,536 posts

Posted 18 January 2015 - 09:06 AM

Problem is that it is not always just "some cards" ... it is "some cards and 3rd party software". It can be some mostly harmless widget addon the user likes and forgot was installed.. but it also does the same calls that ENB does which cause windows to say... access denied.

 

Also in many cases of ENB not working then it is some DirectX dependency that is not installed... again something that is annoying, and will help create this black box type scenario.  





Also tagged with one or more of these keywords: enboost

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users