Jump to content


Photo

Fallout 3 goty vanilla and fose crashes when launching through Mod manager


Best Answer slayer80 , 20 June 2015 - 06:39 AM

hey i just had the same issue but i managed to fix it go to archives tick on have MO manage archives and tick every bsa

Go to the full post


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 GalaxyGoose

GalaxyGoose

    Watcher

  • Citizen
  • 4 posts

Posted 17 June 2015 - 09:44 AM

Even without any mods. I have searched the whole MO forum for a fix. I tried running as Administrator, reinstalling, installing MO in program files. Nothing works. It just opens up a black screen and crashes after 2 seconds. 

 

But when i launch fallout 3 normally without MO it works completely fine. I got the newest MO version, 1.3.7


  • 0

#2 Kelmych

Kelmych

    Emperor

  • VIP-Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,903 posts

Posted 17 June 2015 - 04:19 PM

Did you look at the STEP Fallout 3 guide and the associated forum? The guide can be accessed from the pointer in my signature. You don't necessarily need to follow the guide, but it does cover some possible solutions for your problem as well as others you may encounter later. Since there is a Fallout 3 guide and forums you won't see very many questions and answers in the MO forum.


  • 0

#3 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • VIP-Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,302 posts

Posted 17 June 2015 - 06:42 PM

It would be helpful if you can provide some diagnostic material fo us. Logs from the MO 'logs' folder, copies of the files in the active 'profile' folder, your ModOrganizer.ini and the paths to the software involved.


  • 0

#4 GalaxyGoose

GalaxyGoose

    Watcher

  • Citizen
  • 4 posts

Posted 18 June 2015 - 08:37 AM

Did you look at the STEP Fallout 3 guide and the associated forum? The guide can be accessed from the pointer in my signature. You don't necessarily need to follow the guide, but it does cover some possible solutions for your problem as well as others you may encounter later. Since there is a Fallout 3 guide and forums you won't see very many questions and answers in the MO forum.

I looked at the MO step guide troubleshooting, but this one is different, i'll take a look.

 

It would be helpful if you can provide some diagnostic material fo us. Logs from the MO 'logs' folder, copies of the files in the active 'profile' folder, your ModOrganizer.ini and the paths to the software involved.

This is my latest log

 

 
And this is my ini file
 
 
Don't know what you mean about the "profile" folder or "paths" to the software involved.

Edited by GalaxyGoose, 18 June 2015 - 08:41 AM.

  • 0

#5 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • VIP-Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,302 posts

Posted 18 June 2015 - 06:35 PM

When you installed MO were you presented with the 'Which game to handle' option? If so what options were you presented with?

 

MO will need to check the registry for those settings on initialisation and according to your logs the game is named in an 'odd' way. Is it a repackaged game by chance?


  • 0

#6 GalaxyGoose

GalaxyGoose

    Watcher

  • Citizen
  • 4 posts

Posted 19 June 2015 - 09:15 AM

I fixed it now. The problem was, when i tried to launch the game through the launcher, it said that fallout 3 wasn't installed even though it was. I googled around, fixed it, and now i can launch it through MO again.


  • 0

#7 dcooper

dcooper

    Watcher

  • Citizen
  • 1 posts

Posted 19 June 2015 - 09:53 PM

Do you think you could go into a little more detail on how you fixed the issue? I'm encountering the exact same problem right now and I guess my google-fu isn't as good as yours.


  • 0

#8 GrantSP

GrantSP

    The antipodean

  • VIP-Supporter
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,302 posts

Posted 19 June 2015 - 10:08 PM

Do you think you could go into a little more detail on how you fixed the issue? I'm encountering the exact same problem right now and I guess my google-fu isn't as good as yours.

Could you post your install details also? @GalaxyGoose may have found an answer but I think his problem may be related to his 'odd' game. Going by the install path it looks a pirated copy.


  • 0

#9 slayer80

slayer80

    Citizen

  • Citizen
  • 18 posts

Posted 20 June 2015 - 06:39 AM   Best Answer

hey i just had the same issue but i managed to fix it go to archives tick on have MO manage archives and tick every bsa


  • 0


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users