Jump to content


Photo

Strange Disco Show


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Asimov

Asimov

    Citizen

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 02 April 2012 - 09:10 AM

So most everything is running stable and much smoother after installing some medium range texture packs. The only real problem I have seems to occur for no reason...my best guess is a RCRN but I am not sure so I was wondering if anyone else has run into the same thing.

When I look in certain directions in some area's (area's don't seem to repeat) the textures go all funky and I get these triangles all over like the textures can't figure out the angles or something. If I look away from whatever the spot is by either running through the area or staring at the sky as I run forward I can pass through it but if I look back to the same spot it comes back. My system lags down when I first look into this area as well. Has anyone seen or heard of this before? I can't post screen shots from work but if I run into it tonight I will take some and post it. Thanks.

Posted Image
  • 0

#2 MadWizard25

MadWizard25

    Thane

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 449 posts

Posted 03 April 2012 - 07:13 AM

What graphics card drivers are you using? If its AMD there are some issues with 12.2 to 12.3 pre-release drivers. Would be my 1st guess
  • 0

#3 Asimov

Asimov

    Citizen

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 03 April 2012 - 07:47 AM

2x nVidea GTX470's in SLI...I upgraded the drivers about a week ago.
  • 0

#4 frihyland

frihyland

    Dwemer Lord

  • Site Founders
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,087 posts

Posted 03 April 2012 - 10:46 AM

download gpu-z and tell us your vram stats when looking in this area. if they are maxed out you have your answer.
  • 0

#5 Asimov

Asimov

    Citizen

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 03 April 2012 - 11:17 AM

Ok, I will try to find area's but it doesn't occur in the same spot ever. I usually run into 1 spot per night so I will try it.
  • 0

#6 EisDrache

EisDrache

    Commander

  • Site Founders
  • PipPipPipPip
  • 232 posts

Posted 03 April 2012 - 12:03 PM

That actully almost seems like artifacts to me if it happens randomly in random locations which usaully happens from overheating or dieing video card. Do you play any other stressful games and see anything in thoes games sometimes it happens really quick and don't even notice it try running a stress test and see if you see anything kinda the same in the stress test
  • 0

#7 Asimov

Asimov

    Citizen

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 03 April 2012 - 12:46 PM

I don't really have any other stressful games and I have been running the temp monitor on the cards after I first installed STEP, 1 card runs a bit hot around 90 degrees, but it doesn't seem to coincide with the errors I was seeing. I will try to nail it down a bit further tonight.
  • 0

#8 EisDrache

EisDrache

    Commander

  • Site Founders
  • PipPipPipPip
  • 232 posts

Posted 03 April 2012 - 02:58 PM

You could try FurMark (
https://www.ozone3d....benchmarks/fur/)
it works pretty good for stressing the video cards also sometimes what works in multi card setups but requires and fresh install of the drivers is switching around the cards so the top one is now at the bottom and the bottom one is now at the top that dosen't always work but sometimes does
  • 0

#9 Asimov

Asimov

    Citizen

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 03 April 2012 - 09:46 PM

I couldn't make it do it tonight but here are 3 screenshots I took.

Thank you guys for all your hard work, its hard to imagine playing something that didn't look this good before. If you think I should tone it down based on what you see I will however.

https://img194.image...creenshotkv.jpg - Outside just after startup

https://img708.image...reenshot2qe.jpg - Outside

https://img832.image...reenshot3oy.jpg - Inside


If I can make it to it tomorrow after work I will try. I tried a new lighting config and haven't seen the issue since. Though I haven't gotten to play a ton.
  • 0

#10 z929669

z929669

    Ixian Inventor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,312 posts

Posted 03 April 2012 - 10:12 PM

I couldn't make it do it tonight but here are 3 screenshots I took.

Thank you guys for all your hard work, its hard to imagine playing something that didn't look this good before. If you think I should tone it down based on what you see I will however.

https://img194.image...creenshotkv.jpg - Outside just after startup

https://img708.image...reenshot2qe.jpg - Outside

https://img832.image...reenshot3oy.jpg - Inside


If I can make it to it tomorrow after work I will try. I tried a new lighting config and haven't seen the issue since. Though I haven't gotten to play a ton.

What does your GPU-z log output look like for dedicated and dynamic memory?

#11 frihyland

frihyland

    Dwemer Lord

  • Site Founders
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,087 posts

Posted 03 April 2012 - 10:19 PM

Also you do not have the latest Nvidia drivers they are actually 2 generations old.
  • 0

#12 z929669

z929669

    Ixian Inventor

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,312 posts

Posted 03 April 2012 - 10:59 PM

Also you do not have the latest Nvidia drivers they are actually 2 generations old.

An obvious starting point I'd say ;) ... missed that, as I do not use NVIDIA

#13 Asimov

Asimov

    Citizen

  • Members
  • Pip
  • 63 posts

Posted 04 April 2012 - 06:47 AM

??? - seriously? I swore I just updated them before installing Skyrim because I heard there was increased performance...god I feel dumb. Also, I went to bed right after I posted so I will have to get you that info tonight. Thank you for looking though!
  • 0

#14 Bealdwine

Bealdwine

    Elder STEPsman

  • Site Founders
  • PipPipPipPipPipPip
  • 364 posts

Posted 04 April 2012 - 10:00 AM

??? - seriously? I swore I just updated them before installing Skyrim because I heard there was increased performance...god I feel dumb.

Lol, don't feel dumb it's hard to keep up these days. I'm running 296.10 WHQL driver atm, although there is probably a beta out there as well.
  • 0

#15 torminater

torminater

    Dragon Prince

  • Contributors
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,222 posts

Posted 07 April 2012 - 03:45 AM

well i got the same problem several weeks ago. all up2date drivers. i guess i'll start cleaning my whole desktop case. that stress test got me up to 97°C max gpu temp. i took all maxed out settings 8xmsaa, fullscreen, dynamic background, burn-in, xtreme-burn-in, post fx, I got 2 GTX 570 in SLI-mode... i really do hope that they aren't dying away. :s
  • 0


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users